Bij B.A.L. Veluwe is iedereen met problemen op het gebied van communicatie en/of eten en drinken van harte welkom.
Wij weten namelijk als geen ander hoe belangrijk het is om goed te kunnen communiceren en normaal te kunnen eten en drinken.
Zowel het communiceren als het slikken zijn dagelijkse levensbehoeften die iedereen nodig heeft en waar niemand zonder kan.

Communicatie
Communicatieproblemen kunnen ontstaan door problemen met de stem, de spraak, de taal en het gehoor.
Bij problemen met de stem kan het zijn dat de stem anders klinkt, zachter is geworden of behoorlijk hees is. Bij problemen met de spraak worden vaak bepaalde klanken niet goed of helemaal niet uitgesproken. Bij de taal kunnen verschillende problemen zich voordoen, zoals het niet goed begrijpen van de taal, een kleine woordenschat hebben, niet meer op woorden kunnen komen, niet goed zinnen kunnen maken of verhalen vertellen. Bij problemen met het gehoor wordt er vaak moeilijk onderscheid gemaakt tussen verschillende klanken.

Slikken
Slikproblemen komen zowel bij baby’s, jonge kinderen als volwassenen voor. Slikproblemen bij baby’s uiten zich voornamelijk in het niet goed kunnen drinken uit de fles of de borst en veel moeite hebben met de overgang van flesvoeding naar vaste voeding. Slikproblemen bij kinderen kunnen zo ineens ontstaan met als gevolg dat ze voedsel gaan weigeren, moeten overgeven of sneller kokhalsneigingen hebben. Slikproblemen bij volwassenen ontstaan vaak na een beroerte, een progressief ziektebeeld, hoofd-hals kanker of gewoon door ouderdom. De slikproblemen zijn dan ook zeer divers.

Logopedie
Wanneer er communicatieproblemen of slikproblemen zijn wilt u het liefst zo snel en zo goed mogelijk behandeld worden. U wilt een behandeling van goede kwaliteit en begeleiding van een specialist op het gebied van uw of uw kinds probleem. U bent dan op het juiste adres bij B.A.L. Veluwe. Om u of uw kind zo goed mogelijk te helpen vinden wij het belangrijk dat er een goede afstemming is tussen u, indien noodzakelijk de kinderopvang of de school en mogelijk andere betrokken hulpverleners. Wij werken dan ook nauw samen met de huisarts, kinderarts, medische specialist, consultatiebureau, schoolarts, schoollogopedist, leerkracht, het audiologisch centrum, orthopedagoog, (kinder)diëtist, (kinder)fysiotherapeut, (kinder) ergotherapeut, psycholoog en tandarts.

Behandeltraject
Het behandeltraject start met uw hulpvraag. Deze staat dan ook centraal in onze behandelingen. Wij zetten al onze kennis en ervaring in om samen met u en/of uw kind zo snel mogelijk tot het gewenste resultaat te komen. Na een zorgvuldige anamnese en een uitgebreid logopedisch onderzoek kan een logopedische diagnose en een behandelplan worden opgesteld. Dit plan wordt vervolgens besproken en als hier overeenstemming over is, zal er worden gestart met de behandeling. Gedurende de gehele behandelperiode vinden er steeds evaluaties plaats. Wij zijn pas tevreden als u en/of uw kind dat ook zijn.